Albume Foto Online Personalizate și Fotocărți - Fotocolaj Amintiri despre tine @ fotocolaj.com

Amintiri despre tine

Amintiri despre tine

Când Creangă a scris “Amintiri din copilărie” poate că nu şi-a imaginat câţi cititori vor fi influenţaţi de poveştile sale despre jocurile şi gândurile unor mici oameni mari. Adevărul este însă că amintirile despre “Amintiri din copilărie” şi despre orice altă carte, aventură, călătorie, emoţie, persoană sau clipă nu sunt doar “fişiere” stocate în arhiva minţii noastre.


Conform unor studii recente, amintirile nu sunt un element pasiv, pus la păstrare de creier. Amintirile sunt cât se poate de active şi ne definesc în mare măsură.

Reţeaua fină de molecule, celule şi sinapse ce formează creierul nostru este activată şi reactivată în mod continuu de fiecare amintire nou câştigată şi apoi “apelată”. Atunci când ne amintim de prăjitura cu vişine a bunicii creierul nostru apelează imediat reacţiile simţurilor noastre, detaliile despre reţetă, mâinile bunicii, aroma din bucătărie şi imaginea zâmbetului nostru atunci când admiram farfuria aburindă, plină cu bunătăţi.


Toate aceste amintiri reconectează diferite zone ale creierului nostru, care au mai fost în contact cândva în trecut, scoţând la iveală trăiri pe care poate le-am uitat şi schimbându-ne starea de moment sau poate chiar planurile pentru după-masă :)

Ce este fascinant cu adevărat este faptul că amintirile nu sunt stocate nicăieri în reţeaua noastră neuronală. Ele sunt reţeaua noastră neuronală.

Şi asta se poate simţi direct şi surprinzător de puternic atunci când privim fotografii din arhiva proprie. De la nostalgiile parfumate ca dulceaţa de gutui a bunicii, la zâmbete legate de prostioare surprinse de cameră şi până la sentimente de regret pentru momentele în care întâmplările nu au fost tocmai pe placul nostru, fotografiile sunt o sursă repetabilă de inspiraţie pentru fiecare dintre noi.

Mai mult decât un jurnal scris, amintirile fotografice ne reconectează cu dorinţe, bucurii şi oameni de care poate că am uitat.

O vorbă înţeleaptă spune că “ziua de astăzi face cât două zile de mâine”. Şi pentru că ziua de azi este efectul numeroaselor momente de ieri, un album foto îţi va aduce aminte mereu de aventura care te-a condus la tu-ul tău de acum şi te va încuraja să continui explorarea.


Ştiam noi ce ştiam atunci când am creat Fotocolaj - memories made easy!

Va recomandam

Canvas mic

Canvas mic

40.00 x 30.00 cm, 1 pagini
incepand cu 100 Lei