Albume Foto Online Personalizate și Fotocărți - Fotocolaj 3 paşi simpli pentru a crea fotopoveşti @ fotocolaj.com

3 paşi simpli pentru a crea fotopoveşti

3 paşi simpli pentru a crea fotopoveşti

Există fotografii care prezintă cu o claritate de invidiat subiectul (fie că este vorba de un peisaj sau un portret) şi există fotografii care proiectează o poveste în jurul subiectelor surprinse. Acest tip de fotografii te provoacă să ghiceşti contextul cadrului şi, de multe ori, creează emoţii (pozitive sau negative) puternice.

Dacă îţi doreşti să afli cum poţi transforma fotografiile tale în fotopovesti acest scurt ghid te va ajuta să te pregăteşti pentru următorul volum de opere vizuale.

Pasul 1: Creează o scenă uşor de urmărit
Nu poţi întotdeauna să controlezi elementele din cadrul pe care vrei să îl surprinzi, mai ales atunci când este vorba despre fotografii precum cele de stradă. Încearcă, însă, să te asiguri că subiectul sau elementul central este vizibil de la prima vedere. Altfel spus, încadrează-l evitând cât mai multe elemente secundare, ce nu adaugă la povestea lui. Vor exista, desigur, detalii care contribuie la atmosferă şi acestea sunt binevenite, însă orice alt element vizual care încarcă imaginea fără a contribui la subiectul ei va dispersa atenţia privitorului şi va dilua mesajul.

Pasul 2: Alege subiecte puternice
În alegerea subiectelor de fotografie există, cu certitudine, o doză mare de subiectivitate. Ceea ce te inspiră sau atrage ca fotograf nu va fi întotdeauna un element de interes similar pentru toţi privitorii însă asta nu ar trebui să te împiedice în fotografie.
Fie că îţi place să fotografiezi oameni, animale, peisaje sau obiecte, pasiunea ta pentru acel subiect anume va fi uşor de perceput pentru orice privitor. Fotografiază, în primul rând, ceea ce îţi place ţie. Efortul pe care îl vei depune instinctiv pentru a alege încadrarea, lumina sau secvenţa ideală va genera o fotografie puternică.

Pasul 3: Propune momente cu încărcătură
Fotografiile, ca şi muzica, pictura sau teatrul, sunt cu atât mai bune cu cât reuşesc să atragă reacţii şi să transmită emoţii. Toţi imortalizăm momentele fericite din viaţa noastră şi, uneori, şi pe cele ce ţin de rutina noastră. Ca să ieşi din acest tipar încearcă să adaugi un pic de dramatism instantaneelor tale. Asta nu înseamnă, sub nicio formă, că ar trebui să urmăreşti doar situaţii de conflict sau emoţii extreme, ci că o expresie facială atipică, un deget ridicat sau o privire aparte pot transforma o scenă obişnuită într-una care invită la interpretări şi lasă privitorul să îşi dezvolte propriul fir narativ pe baza imaginii tale.

Poveştile sunt parte din viaţa noastră şi ne alimentează nevoia de extraordinar, din copilărie şi până (în mod ideal) târziu în viaţă. Ca fotograf, camera îţi permite să creezi în orice moment o nouă aventură, poezie sau motiv de râsete. Experimentează cu această “putere” oferită de aparatul tău foto şi vei observa în scurt timp rezultate extraodinare şi o mulţime de poveşti interesante în jurul tău.

Dacă te decizi să publici o colecţie de fotopoveşti, îţi suntem alături cu o mulţime de opţiuni de editare - trebuie doar să alegi albumul sau canvas-ul potrivit pentru poveştile tale şi de restul de ocupăm noi!

 

Va recomandam

Canvas mic

Canvas mic

40.00 x 30.00 cm, 1 pagini
incepand cu 100 Lei