Albume Foto Online Personalizate și Fotocărți - Fotocolaj 7 reguli esențiale pentru fotografii “mobile” @ fotocolaj.com

7 reguli esențiale pentru fotografii “mobile”

7 reguli esențiale pentru fotografii “mobile”

De câţiva ani telefoanele mobile din buzunarele noastre ne transformă în câteva secunde în fotografi. Portrete, peisaje, mese bogate, modă, color sau alb negru, fotografiile se întâmplă oriunde şi oricând. Ca să transformi întâmplarea într-o imagine de păstrat la album, îţi propunem câteva sfaturi simple, valabile pentru orice fotografie făcută cu orice telefon mobil.


Nu trebuie să ne mulţumeşti acum, dar ar fi drăguţ să ne menţionezi atunci când îţi vei lansa albumul de fotograf profesionist :)


1. Regula de Aur - Lentila
Poate părea banală sau de la sine înţeleasă, însă de multe ori ne grăbim sau pur şi simplu uităm să: curăţăm lentila camerei foto. Purtat prin buzunare, genţi şi în general locuri prietenoase cu firimiturile, monedele, hârtiuţele şi chiar cheile, telefonul mobil trebuie ajutat să acţioneze ca o cameră foto.


2. Regula de Argint - Instinctul
Spontaneitatea şi dorinţa de a experimenta fac casă bună cu fotografiile frumoase. Nu-ţi fie teamă să faci fotografii oricând vezi ceva care te inspiră - telefonul mobil îţi permite să reacţionezi instant aşa că nu rata momente gândindu-te prea mult dacă e corect cadrul sau subiectul. Dacă te-a atras merită fotografiat. Acum! :)


3. Regula de Bronz (înrudită cu cea de argint) - Secvenţe de imagine
Fotografiile digitale nu cer altceva în afară de spaţiu de stocare. Aşadar nu există, de fapt, un motiv să nu fotografiezi mai multe cadre cu acelaşi subiect. Experimentează cu distanţa faţă de subiect, unghiul de fotografiere, poziţia sursei de lumină (dacă e soare va trebui să te învârți după el :), focalizarea şi orice alt element permis de subiect.


4. Regula de Platină - Lumina
Orice fotografie, oricât de banală sau incredibilă, este salvată sau compromisă de lumină. Acelaşi subiect fotografiat în lumini diferite va exprima lucruri diferite. De la umbre şi până la tonuri de culoare, lumina trebuie să existe şi să câştige (ca în Star Wars).
Ca o menţiune specială, blitz-ul nu este lumină, ci mai degrabă o intruziune neplăcută în imagine. Foloseşte lumina naturală pe cât posibil sau, pentru fotografii de interior, lumini difuze, blânde cu texturile şi culorile din cadru.


5. Regula de Titaniu - Zoom-ul
Zoom-ul camerei de telefon se foloseşte doar în cazuri de urgenţă. Chiar şi pentru cele mai puternice camere încorporate, rezoluţia imaginii se diminuează substanţial atunci când foloseşti zoom-ul şi asta înseamnă distorsiuni - zgomot, pixeli vizibili, contururi neclare. Cel mai bun zoom pentru fotografiile cu telefonul este sprintul către subiect.

Încheiem cu 2 recomandări pentru a duce pasiunea ta pentru fotografie mobilă mai departe:

1. Foloseşte aplicaţii de editare foto pentru a aduce imaginile şi mai aproape de ce îţi doreai atunci când ai apăsat pe declanşator. Printre cele mai populare aplicaţii mobile de editare se numără Snapseed, Pixlr, VSCO, Distressed FX şi Mextures.

2. Tipăreşte fotografiile preferate şi adu-le la viaţă. Bucură-te de pasiunea şi munca ta de fotograf, fie că decorezi o cameră cu un canvas sau creezi un album foto prin care să te uiţi atunci când ai nevoie de un moment de relaxare sau inspiraţie.

Nu uita să savurezi această pasiune - distrează-te şi bucură-te de evoluţia talentului tău fotografic!

 

Photo: pixabay.com

Va recomandam

Canvas mic

Canvas mic

40.00 x 30.00 cm, 1 pagini
incepand cu 100 Lei